- Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
- Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
- Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
Σεμινάριο Brewing - Professional level
Στόχος
Αυτό το 3ήμερο επαγγελματικό μάθημα είναι μια προηγμένη ενότητα για την παρασκευή καφέ. Αναζητώντας λεπτομερώς την επιστήμη και τις διεργασίες πίσω από τις διάφορες μεθόδους παρασκευής, δίνει την ευκαιρία να μάθετε τις αλληλοσυνδεόμενες επιδράσεις των μεταβλητών στον καφέ. Φρεσκάδα, επίπεδο καβουρδίσματος, άλεση, χημεία νερού και χτίσιμο συνταγής βήμα βήμα. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, θα είστε σε θέση να πλοηγηθείτε στο brewing control chart, σχεδιάζοντας ποικίλες συνταγές για να επιτύχετε τους γευστικούς στόχους σας. Θα μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους τύπους εξοπλισμού, διαφορετικές προελεύσεις και βαθμούς καβουρδίσματος και να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σας παρουσιάζεται.
Κοινό που απευθύνεται
Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε εκείνους τους barista με σημαντική εμπειρία και οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις δεξιότητες ‘Brewing Skills: Intermediate’ module. Η παρακολούθηση των ενοτήτων ‘Sensory Skills: Foundation’ & ‘Barista Skills: Intermediate’ συστήνεται χωρίς να είναι υποχρεωτική.
Πρόγραμμα
• Διαφορές ανάμεσα στο σχεδιασμό διάφορων μύλων και μαχαιριών
• Αναλυτική παρουσίαση των παράμετρων που επηρεάζουν μια εκχύλιση με πρακτική εξάσκηση
• Περιγράφοντας μια εκχύλιση, sensoryanalysis και μετρήσιμα χαρακτηριστικά
• Μέτρηση TDS, πως γίνεται, οφέλη και περιορισμοί
• Πότε και γιατί χρησιμοποιούμε το bypass
• Η ποιότητα του νερού και η επίδρασή του στην εκχύλιση με πρακτικά παραδείγματα
• Γευσιγνωσία νερού
• Συνιστώμενα επίπεδα και τρόποι μέτρησης των βασικών γνωρισμάτων του νερού (PH, αλκαλικότητα, σκληρότητα κλπ)
• Τρόποι αντιμετώπισης μη καταλληλότητας του διαθέσιμου νερού
• Το καβούρδισμα και η επίδρασή του στη γεύση
Είδος Σεμιναρίου
Θεωρητικό & πρακτικό
Γλώσσα
Ελληνικά
Διάρκεια
3 ημέρες, 21 ώρες
Επιπλέον, με μια προσεκτική ματιά στη χημεία του νερού, θα μάθετε να δοκιμάζετε και να αξιολογείτε την αλκαλικότητα και τη συνολική σκληρότητα του νερού, καθώς και το pH. Θα εξετάσουμε διαφορετικές μεθόδους φιλτραρίσματος νερού και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται επιθυμητά και ανεπιθύμητα συστατικά στο νερό σας.
Περιλαμβάνει 4 πρακτικές εξετάσεις και γραπτή εξέταση (35 ερωτήσεις με απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας 80%).
Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος αξίζει 25 βαθμούς για το SCA Coffee Diploma.
Η ομάδα των εκπαιδευτών μας
Η ομάδα των εισηγητών αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές barista που έχουν πιστοποιηθεί από το UDC στην Τεργέστη και το SCA.
Χρήστος Ζαμανάκης AST (2022-2024)
Νεκτάριος Μαχραμόπουλος AST (2022-2024)
Περικλής Κοράνης AST (2022-2024)
Κώστας Τσιαμούρας AST (2022-2024)
Νίκος Μπάκας AST (2022-2024)
Σπύρος Πιλιάφας
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εάν είστε ήδη μέλος, παρακαλούμε συμπληρώστε το email και τον κωδικό πρόσβασης.