Για τους λάτρεις, τους επίδοξους γευσιγνώστες και για όλους όσους έχουν περιέργεια να μάθουν για τον καφέ, το Università del Caffè διοργανώνει μαθήματα, γευσιγνωσίες και σεμινάρια σχετικά την ιστορία, την κουλτούρα και τις ιδιαιτερότητες που συμβάλλουν στο να γίνει κάθε φλιτζάνι καφέ μοναδικό. Μαθαίνοντας να τον ξεχωρίζουμε σημαίνει να γνωρίσουμε τον καφέ από μια νέα οπτική, μετατρέποντας μια συνήθεια σε μια εμπειρία απόλαυσης και ανακάλυψης.
Για τους επαγγελματίες στους κλάδους των καφέ, των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, το Università del Caffè προσφέρει μαθήματα πρακτικής και θεωρητικής κατάρτισης, μεταφέροντας τις καλύτερες τεχνικές για την επίτευξη της υψηλότερης ποιότητας στο προϊόν, στην προσφορά και στην εξυπηρέτηση. Για τους barista, το να ξέρουν τον σωστό τρόπο, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ικανοποιήσουν πλήρως τους πελάτες: όταν ο καφές είναι προετοιμασμένος στην εντέλεια, δεν είναι ένα απλό ρόφημα, γίνεται πάθος.
Για τους καλλιεργητές και τους παραγωγούς, το Università del Caffè συνεργάζεται με τους γεωπόνους του απευθείας στις φυτείες, προωθώντας ένα βιώσιμο μοντέλο παραγωγής, με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον και στις κοινότητες. Γνωρίζοντας τον τρόπο υιοθέτησης του μοντέλου επιτρέπει στους καλλιεργητές να παράγουν καφέ ανώτερης ποιότητας, βελτιώνοντας έτσι τις γεωπονικές πρακτικές.