- Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
- Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
- Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
4
ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΚΑΦΕ
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑΤΟΣ
Η διαδικασία του καβουρδίσματος των κόκκων αποτελείται από τρεις φάσεις: ο πράσινος καφές υποβάλλεται σταδιακά σε υψηλές θερμοκρασίες και οι κόκκοι του αποκτούν το χαρακτηριστικό τους χρώμα, στη συνέχεια ακολουθεί η διακοπή της διαδικασίας και η ψύξη. Ο χρόνος καβουρδίσματος και η θερμοκρασία είναι δύο βασικές μεταβλητές που δίνουν στον κόκκο τις τελικές αρωματικές νότες και τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον καφέ illy να ξεχωρίζει. Στην πραγματικότητα, αυτές οι δύο μεταβλητές επηρεάζουν όχι μόνο το άρωμα που θα έχει ο καφές μας, αλλά και την ισορροπία μεταξύ οξύτητας και πικράδας.
ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Τα επίπεδα καβουρδίσματος μπορεί να είναι διαφορετικά και, ανάλογα με αυτά, ο καφές θα αποκτήσει διαφορετικά αρωματικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ένας καφές που καβουρδίζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή σε υψηλότερη θερμοκρασία θα είναι πιο πικρός, ενώ ένας καφές που καβουρδίζεται για μικρότερο χρονικό διάστημα ή σε χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι πιο όξινος. Η αναλογία μεταξύ των μεταβλητών θερμοκρασίας και χρόνου καθορίζει την καμπύλη καβουρδίσματος.
ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ILLY: ΤΡΕΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ
Ξεκινώντας από ένα μοναδικό χαρμάνι, έχουμε προσδιορίσει τις ιδανικές καμπύλες καβουρδίσματος, σε μια διαδικασία που διαρκεί μεταξύ 12 και 14 λεπτών με θερμοκρασία που αυξάνεται σταδιακά και φτάνει μέχρι τους 200-230°C, αναπτύσσοντας τρεις διαφορετικές καμπύλες καβουρδίσματος, καθεμία από τις οποίες χαρακτηρίζεται από διαφορετικό οργανοληπτικό προφίλ: