- Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
- Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
- Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
5
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΦΕ
Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ
Μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο του καβουρδίσματος, είναι απαραίτητο να περάσουμε στο στάδιο της συσκευασίας του καφέ, καθώς η έκθεση στον αέρα προκαλεί ταχεία αλλοίωση των αρωμάτων στους κόκκους, ιδίως στον αλεσμένο καφέ. Η σωστή συσκευασία επιτρέπει στον καφέ να παραμείνει στις κατάλληλες συνθήκες, βελτιώνοντας τις οργανοληπτικές του ιδιότητες.
Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ILLYCAFFÈ
Η μέθοδος συσκευασίας που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Francesco Illy είναι ένα σύστημα διατήρησης του καφέ υπό πίεση. Το μυστικό περιλαμβάνει την εισαγωγή αζώτου στα δοχεία αντί για οξυγόνο, σε πίεση υψηλότερη από αυτή της ατμόσφαιρας.
Αυτή η τεχνική "συμπίεσης" μας επιτρέπει να εγγυηθούμε τη φρεσκάδα του αρώματος για έως και τρία χρόνια και να εξάγουμε τον καφέ illy σε όλο τον πλανήτη, ξεκινώντας από έναν μόνο χώρο παραγωγής. Επιπλέον, η μέθοδος αυτή επιτρέπει την ωρίμανση του καφέ, ο οποίος βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου μέσα στο δοχείο, παρόμοια με αυτό που συμβαίνει στο κρασί που παραμένει σε βαρέλια.
ΚΑΘΕ ΚΟΚΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ
Για να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις ιδιότητες κάθε κόκκου, τους διαχειριζόμαστε με ιδιαίτερη φροντίδα από τη στιγμή που φτάνουν στο Distripark, το κέντρο logistics της illycaffè στην Ιταλία. Τόσο ο πράσινος καφές όσο και το συσκευασμένο προϊόν περνούν από εδώ, περιμένοντας να διανεμηθούν σε όλο τον κόσμο. Η συσκευασία είναι μια θεμελιώδης πτυχή της διαδικασίας, ακόμη και όταν ο κόκκος είναι ακόμη πράσινος. Κάθε χρόνο, 400.000 σάκοι καφέ φτάνουν στο Distripark, τους οποίους αποθηκεύουμε με ειδικό τρόπο για να εξασφαλίσουμε τον σωστό αερισμό, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η ποιότητά τους.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Για την illycaffè, η βιωσιμότητα της συσκευασίας αποτελεί βασικό στοιχείο. Τα δοχεία που περιέχουν τον καφέ μας παράγονται από λευκοσίδηρο, ένα μη ρυπογόνο υλικό που είναι ιδανικό για την αποθήκευση των κόκκων. Μάλιστα, σε περίπτωση που απορριφθούν στον κάδο γενικών απορριμμάτων (δεν προτείνεται), το υλικό αυτό συλλέγεται από μαγνήτες για να ανακυκλωθεί.